나노입자 기반 비색적 센서 시스템 개발
효모 기반 식용 단백질 소재 개발
식이섬유 기반 식물성 대체유제품 개발
2016. 09 ~ 2021. 08 서울대학교 농생명공학과 (농학박사)
2014. 09 ~ 2016. 08 서울대학교 농생명공학과 (농학석사)
2008. 03 ~ 2014. 08 서울대학교 식품생명공학전공 (농학사)
2020. 03 ~ 현재 서울대학교 식품바이오융합연구소 연구조교수
2021. 09 ~ 2022. 03 서울대학교 식품바이오융합연구소 선임연구원
2021. 03 ~ 2022. 08 연세대학교 식품영양학과 객원교수
2019. 03 ~ 2021. 02 성신여자대학교 바이오식품공학과 강사
Delayed Quality Deterioration of Low-Moisture Cereal-Based Snack by Storing in an Active Filler-Embedded LDPE Zipper Bag, Foods, Vol. 11, 1704, 2022.
Visible on-site detection of Ara h 1 by the switchable-linker-mediated precipitation of gold nanoparticles, Food Chemistry, Vol. 352, 129354, 2021.
Development of a portable lab-on-a-valve device for making primary diagnoses based on gold-nanoparticle aggregation induced by a switchable linker, RSC Advances, Vol. 10, 31243, 2020.