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전임연구인력

완명주 선임연구원

Chau Thi Thu Nguyen

전공원예과학
이메일chau171@snu.ac.kr
주요 연구분야

Agronomy, Horticultural Science

학력

2009. 09 ~ 2017. 02   서울대학교 식물과학(농학박사)

2002. 09 ~ 2004. 10   하노이 농업대학교 농학학과 (농학석사)

1993. 03 ~ 1998. 03   하노이 농업대학교 농학학과 (농학사)

주요 경력

2020. 03 ~ 현재   서울대학교 식품바이오융합연구소

2010. 07 ~ 2010. 12   한국식품연구원

1998. 06 ~ 2009. 09   베트남 과학부 과학기술연구원

주요 활동

2007. 09 ~ 2007. 11   중국 식품연구원 (China National Research Institute of Food and Fermentation)

2006. 06 ~ 2006. 08   중국 식품연구원 (China National Research Institute of Food and Fermentation)

2001. 09 ~ 2001. 12   한국과학기술원

대표 실적

Effect of Prestorage UV-A, -B, and -C Radiation on Fruit Quality and Anthocyanin of ‘Duke’ Blueberries during Cold Storage (2014). Journal of Agricultural and Food Chemistry, 62(50), 12144-12151. Nguyen, C. T. T., Kim, J., Yoo, K. S., Lim, S., & Lee, E. J.

VcBBX, VcMYB21, and VcR2R3MYB Transcription Factors Are Involved in UV B-Induced Anthocyanin Biosynthesis in the Peel of Harvested Blueberry Fruit (2017). Journal of Agricultural and Food Chemistry, 65(10), 2066-2073. Nguyen, C. T. T., Lim, S., Lee, J. G., & Lee, E. J.

AtMYB44 suppresses transcription of the late embryogenesis abundant protein gene AtLEA4-5 (2019). Biochemical and Biophysical Research Communications, 511(4), 931-934. Nguyen, N. H., Nguyen, C. T. T., Jung, C., & Cheong, J.-J.