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전임연구인력

이현정 연구조교수

Hyun Jung Lee

전공동물생명공학
이메일leehj0113@snu.ac.kr
주요 연구분야

식육생화학 및 식육가공학

학력

2014. 09 ~ 2018. 08   서울대학교 동물성식품학 (농학박사)

2010. 09 ~ 2012. 08   충남대학교 축산학 (농학석사)

2005. 03 ~ 2010. 08   충남대학교 동물자원생명과학 (농학사)

주요 경력

2019. 09 ~ 현재   서울대학교 식품바이오융합연구소 연구조교수

2018. 09 ~ 2019. 08   서울대학교 식품바이오융합연구소 선임연구원

최근 실적

Role of moisture evaporation in the taste attributes of dry- and wet-aged beef determined by chemical and electronic tongue analyses. Meat Science, 151, 82-88, 2019.

Changes in microbial composition on the crust by different air flow velocities and their effect on sensory properties of dry-aged beef. Meat Science, 153, 152-158, 2019.

Identification of microorganisms associated with the quality improvement of dry-aged beef through microbiome analysis and DNA sequencing, and evaluation of their effects on beef quality. Journal of Food Science, 84, 2944-2954, 2019.