주요 연구분야
식품공학, 식품가공학, 식품화학, 식품에멀션
학력
2017. 03 ~ 2020. 08 서울대학교 농업생명공학부 (농학박사)
2015. 03 ~ 2017. 02 서울대학교 농생명공학부 (농업석사)
2011. 03 ~ 2015. 02 서울대학교 식품동물생명공학과 (농학사)
주요 경력
2020. 09 ~ 현재 서울대학교 식품바이오융합연구소 선임연구원
대표 실적
Enhancement of the gut-retention time of resveratrol using waxy maize starch nanocrystal-stabilized and chitosan-coated Pickering emulsions, Food Hydrocolloids 112, 106291, 2021
Enhancing the oral bioavailability of curcumin using solid lipid nanoparticles, Food Chemistry 302, 125328, 2020
Influence of chitosan-coating on the stability and digestion of emulsions stabilized by waxy maize starch crystals, Food Hydrocolloids 94, 603-612, 2019