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전임연구인력

조명수 선임연구원

Myeongsu Jo

전공식품생명공학
이메일cmso5517@snu.ac.kr
주요 연구분야

식품공학, 식품가공학, 식품화학, 식품에멀션

학력

2017. 03 ~ 2020. 08   서울대학교 농업생명공학부 (농학박사)

2015. 03 ~ 2017. 02   서울대학교 농생명공학부 (농업석사)

2011. 03 ~ 2015. 02   서울대학교 식품동물생명공학과 (농학사) 

주요 경력

2020. 09 ~ 현재   서울대학교 식품바이오융합연구소 선임연구원

대표 실적

Enhancement of the gut-retention time of resveratrol using waxy maize starch nanocrystal-stabilized and chitosan-coated Pickering emulsions, Food Hydrocolloids 112, 106291, 2021

Enhancing the oral bioavailability of curcumin using solid lipid nanoparticles, Food Chemistry 302, 125328, 2020

Influence of chitosan-coating on the stability and digestion of emulsions stabilized by waxy maize starch crystals, Food Hydrocolloids 94, 603-612, 2019